viernes, 9 de marzo de 2012

L’economia catalana entrarà en recessió el primer trimestre i tancarà l’any en negatiu

L’economia catalana entrarà en recessió tècnica el primer trimestre de l’any, segons preveu l’Indicador de Clima Empresarial de la Cambra (ICEC). El PIB català baixarà un 0,5% en comparació amb els darrers tres mesos de l’any passat, encadenant dos trimestres consecutius amb creixement negatiu.

Aquest retorn a la recessió es deu a la crisi que estan patint els països europeus, en especial Alemanya i França, principals receptors de les exportacions de la indústria catalana, que s’està veient molt afectada per aquesta caiguda de demanda. De tots els sectors, només els serveis, de la mà del turisme, podran escapar de la recessió.

Les perspectives econòmiques auguren que Catalunya acabarà l’any amb números vermells. Per tal de revertir la situació, s’haurà de lluitar contra l’elevat deute públic i l’excessiu estoc d’habitatge nou sense vendre. A més, segons l’ICEC, s’hauran de continuar diversificant les exportacions cap als mercats emergents i s’hauran de facilitar els crèdits a les Pimes, que pateixen greus problemes de finançament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario